Ettan alltid neråt!

I helgen träffade jag mina dirigentelever igen för en trevlig och intensiv helg. Jag och min kollega och vän David Lundblad undervisade våra dirigentelever och hade Ystads hemvärnsmusikkår som övningsorkester. Ett stort tack till alla medverkande.

Bolero i Andreaskyrkan

För tolfte året i rad gästade jag och min Hemvärnsmusikkår, Lund Andreaskyrkan i Malmö. I år bjöd vi på ett blandat program där huvudnumret var Ravels Bolero i en nyskriven transkription som jag och min son Lukas gjort tillsammans. Det blev en fantastisk konsert!

Detaljer

Contemporary music festival

Den 7 februari dirigerade jag åter igen Lunds universitets brassband. Denna gången som ett bejublat startnummer av den årliga festivalen med nyskriven musik. Ett otroligt energifyllt framträdande med spännande musik. Konserten framfördes i Universitetsaulan i Lund.

Detaljer

Kärt återseende

2016 vikarierade jag som dirigent i Lunds Universitets fantastiska brassband. I december 2018 var det dags igen för ett snabbt inhopp. Två konserter blev det i Lund. En den 14 december i Maria Magdalena kyrka och en i Helgeandskyrkan den 15 december.

Limhamns Brassband

I Limhamn där jag bott 40 år av mitt liv finns ett Brassband som jag aldrig dirigerat tidigare. Nu har jag det! Jag fick möjlighet att dirigera detta trevliga band i S:t Hans kyrka i Lund där vi den 5 januari presenterade en finstämd julkonsert.

Julafton med familjen

Hemvärnets musikkår i Lund har en traditionsenlig spelning på självaste julafton – en riktig julinblåsning med alla de klassiska julmelodierna. Sångsolist var min dotter Lotta Flink och min son Lukas fick spela i trombonsektionen. I publiken återfanns både exfru, hustru och ”den dryge svågern” från Stockholm! Alla lika rörda och tårögda ;-P

Vad är väl en bal på slottet….?

…jämfört med en gästspelning på Kronborgs slott i Danmark? Hemvärnets musikkår åkte den 4 december 2018 på utlandsturné tillsammans med Monika Hoffman och spelade för bataljonens vänner på Kronborgs slott i Helsingör i närvaro av bland andra Danmarks motsvarighet till rikshemvärnschefen.En storslagen julkonsert med ett vackert jularrangemang nyarrangerat av mig tillsammans med min son Lukas…

Detaljer

Veterantattoo Stockholm

I november 2018 fick jag förmånen att vara finaldirigent vid finalen av det mäktiga Veterantattoot som ägde rum i Johanneshov i Stockholm. Arméns musikkår, Marinens musikkår, livgardets dragonmusikkår, flera hemvärnsmusikkårer, kör, dansare och fältartister. Wow vilket gäng att få dirigera!

Detaljer

Konsert med filmmusik på Limhamn

För första gången fick jag dirigera på Limhamn. Har bott här i sammanlagt 40 år av mina 54 så det var väl på tiden….. ?Hemvärnets musikkår och jag bjöd in till Folkets Hus på Limhamn där vi spelade filmmusik – känt, okänt, svenskt, franskt, starkt, svagt, vackert, spännande och som avslutning musiken till Psycho som…

Detaljer