En sista sommarkonsert

Idag gjordes sista konserten för sommaren innan en späckad höst drar igång. Min egen orkester Hemvärnets Musikkår, Lund spelade i Malmö Folkets Park där det arrangerats blåsmusikkonserter varje söndag hela sommaren. Bra initiativ! Det var nog också sista gången på ett bra tag jag fick möjlighet att musicera med min son Lukas eftersom han börjar…

Detaljer

Rivstart på säsongen

Efter avslutade högvakter och stortorgskonsert i juni blev det lite sommarledigt. Höstsäsongen började med en resa till Rostock med HvMk Lund där vi spelade på marinbasen och i samband med Hanse-sail. På söndag spelar vi i Folkets Park i Malmö kl. 13.00. Välkomna!

Detaljer

På väg mot slottet

Tillsammans med Hemvärnets musikkår Lund är vi på väg till Stockholm för att medverka vid vaktparaden både lördag och söndag. På lördag bjuder vi dessutom alla som befinner sig i Gamla Stan i Stockholm på en konsert på Stortorget, välkomna!

Detaljer

Nationaldag med Malmö Brandkårs orkester

Malmö Brandkårs orkester stod under min ledning för den musikaliska och ceremoniella inramningen av nationaldagsfirandet på Stortorget i Malmö. Även den välklingande Vegakören bidrog till musiken och en stor publik fanns på plats i sommarvärmen.

140 blåsmusiker i norr

På blåsmusikens dag i Piteå på Studio Acusticum träffade jag massor av nya ansikten när vi repeterade inför vår konsert. Vi spelade musik av Whitney Houston, stycken från musikalen Chess och filmiska verket Moahrmma av Gunnar Ullberg, Dessutom framförde vi Graingers Harvets Hymn. Medverkade gjorde Piteå Symphonic Band, Blåsningen från Luleå Kulturskola, Hemvärnets Musikkår Norrbotten,…

Detaljer

Gästdirigent i Piteå

Imorgon ska jag dirigera den stora manifestationen i Piteå där Norrbottens län uppmärksammar Blåsmusikens dag. Orkestern består av musiker från sex olika orkestrar från Norrbotten. Ska bli spännande att träffa så många nya musiker på en och samma gång!

Fullt ös och fullsatt på Slagthuset

I lördags levererade jag tillsammans med fantastiska Malmö Brandkårs Orkester en fartfylld musikshow. Nej förresten, vi gjorde ju faktiskt två föreställningar! Vi bjöd på bland annat orkesterverken Bernsteins Slava, John Williams ”1941” och Sjostakovtitjs vals nr 2 ur Jazz-suite. Vi hade strålande solister i Nina Söderquist, Monika Hoffman och Johan Boding som bland annat bjöd…

Detaljer

Rephelg med Brandkårens Orkester

Äntligen är jag igång med mitt nya uppdrag som chefsdirigent för Brandkårens Orkester i Malmö. I helgen har jag repeterat med orkestern, kör och kompgrupp inför nästa helgs stora VÅRGALA på Slagthuset i Malmö. Det kommer att bli en fartfylld föreställning med både härliga artister, skön konferencier och konsertant musik framförd av den duktiga orkestern.…

Detaljer

Ettan alltid neråt!

I helgen träffade jag mina dirigentelever igen för en trevlig och intensiv helg. Jag och min kollega och vän David Lundblad undervisade våra dirigentelever och hade Ystads hemvärnsmusikkår som övningsorkester. Ett stort tack till alla medverkande.

Bolero i Andreaskyrkan

För tolfte året i rad gästade jag och min Hemvärnsmusikkår, Lund Andreaskyrkan i Malmö. I år bjöd vi på ett blandat program där huvudnumret var Ravels Bolero i en nyskriven transkription som jag och min son Lukas gjort tillsammans. Det blev en fantastisk konsert!

Detaljer