Corona-anpassad musik på en flotte

I lördags gjorde en mindre enhet ur Malmö Brandkårs orkester en timmes konsert på flotten i Malmö kanal. Dirigent behövdes inte så jag fick veva igång klarinetten men även lite dragspel blev det. Extra kul att sonen Lukas var med på eufonium och dessutom arrat en del av musiken.

Ny kavaj tom kalender

Kalendern gapar tom! Alla konserter är inställda på grund av Coronaviruset.Men! Min nya kavaj är nu klar. Ett mästerverk av Foad Sahban på Shabany Skrädderi i Malmö/Köpenhamn. Är så nöjd! Nu hoppas jag att allt snart blir som vanligt igen så jag kan inviga den på en konsert!

Riktigt nöjd

I en extra fullsatt S:t Andreaskyrka i Malmö bjöd jag tillsammans med Hemvärnets musikkår Lund publiken på en konsert fullmatad med sviter. Min egen favorit var förstås Graingers A Lincolnshire Posy där vi spelade sats 2. Men även Holsts First Suite, sats nummer ett med sitt pampiga slut klingade fint. Som grädde på moset sålde…

Detaljer

Finkonsert imorgon!

Imorgon lördag 15 februari leder jag Hemvärnets Musikkår Lund och publiken i S:t Andreas kyrka i Malmö igenom en riktigt fin finkonsert! Det är vårt årliga gästspel i kyrkans musikprogram som vi i musikkåren ser så mycket fram emot. Varje år ger vi en konsert med tydligt tema – i år är temat UR SVITERNAS…

Detaljer

Intensiv utbildningshelg

Det blev en intensiv utbildningshelg för våra dirigentelever i Trollhättan, Till vår hjälp hade vi mina vänner i Hemvärnets musikkår Bohusdal som det var mycket trevligt att återigen få träffa och musicera med.

Tid för dirigentkurs!

Nu är det äntligen dags för försvarsmusikens dirigentkurs igen. Tillsammans med min gode vän David Lundblad leder jag ett nytt utbildningspass i Trollhättan kommande helg. Till vår hjälp har vi Hemvärnets musikkår Bohusdal som agerar övningsorkester.

Publikrekord på julaftonskonsert

Den traditionella julaftonskonserten som Lunds Hemvärns Musikkår bjuder på tillsammans med Lunds kommun var denna julafton välbesökt som aldrig förr. Närmare 800 glada lundabor och tillresta började sitt julfirande med konsertbesök i Folkparken. Vi bjöd dem på alla klassiska julmelodier och tackade därmed för ett fint spelår. Även jag ber att få tacka musikkåren i…

Detaljer

Klangfull adventsvesper

Hemvärnets musikkår Lund spelade energifyllt och klangfullt på den årliga adventsvespern i Allhelgonakyrkan i Lund ikväll. Ett nyskrivet potpurri på jullåtar ”Christmas around the world” och ”Svensk julouvertyr” blandades med ”Snöstormen” av S. Sedoj till en lyckad blandning tillsammans med klassiska julpsalmer.

Detaljer

Nöjda ledare

Så här ser det ut när vi två dirigentkursledare är nöjda. I helgen gästade vi Östersunds hemvärnsmusikkår i Jämtland. Vi hade en mycket givande helg tillsammans med kåren och våra fem dirigentelever.

Detaljer

Galakonferencier igår…..

och imorgon ledare för dirigentutbildning inom försvarsmusiken! Det årliga uppdraget som konferencier för den stora prisgalan Trelleborgsgalan gick som en dans igår. Tolv priser med nominerade och vinnare presenterades och hyllades med utdelningar, musik och en stor och glad publik. Imorgon fortsätter Försvarsmusikens dirigentutbildning. Denna gång träffar jag och min parhäst David Lundblad våra dirigentelever…

Detaljer