Gästdirigent i Piteå

Imorgon ska jag dirigera den stora manifestationen i Piteå där Norrbottens län uppmärksammar Blåsmusikens dag. Orkestern består av musiker från sex olika orkestrar från Norrbotten. Ska bli spännande att träffa så många nya musiker på en och samma gång!

Fullt ös och fullsatt på Slagthuset

I lördags levererade jag tillsammans med fantastiska Malmö Brandkårs Orkester en fartfylld musikshow. Nej förresten, vi gjorde ju faktiskt två föreställningar! Vi bjöd på bland annat orkesterverken Bernsteins Slava, John Williams ”1941” och Sjostakovtitjs vals nr 2 ur Jazz-suite. Vi hade strålande solister i Nina Söderquist, Monika Hoffman och Johan Boding som bland annat bjöd…

Detaljer

Rephelg med Brandkårens Orkester

Äntligen är jag igång med mitt nya uppdrag som chefsdirigent för Brandkårens Orkester i Malmö. I helgen har jag repeterat med orkestern, kör och kompgrupp inför nästa helgs stora VÅRGALA på Slagthuset i Malmö. Det kommer att bli en fartfylld föreställning med både härliga artister, skön konferencier och konsertant musik framförd av den duktiga orkestern.…

Detaljer

Ettan alltid neråt!

I helgen träffade jag mina dirigentelever igen för en trevlig och intensiv helg. Jag och min kollega och vän David Lundblad undervisade våra dirigentelever och hade Ystads hemvärnsmusikkår som övningsorkester. Ett stort tack till alla medverkande.

Bolero i Andreaskyrkan

För tolfte året i rad gästade jag och min Hemvärnsmusikkår, Lund Andreaskyrkan i Malmö. I år bjöd vi på ett blandat program där huvudnumret var Ravels Bolero i en nyskriven transkription som jag och min son Lukas gjort tillsammans. Det blev en fantastisk konsert!

Detaljer

Contemporary music festival

Den 7 februari dirigerade jag åter igen Lunds universitets brassband. Denna gången som ett bejublat startnummer av den årliga festivalen med nyskriven musik. Ett otroligt energifyllt framträdande med spännande musik. Konserten framfördes i Universitetsaulan i Lund.

Detaljer

Kärt återseende

2016 vikarierade jag som dirigent i Lunds Universitets fantastiska brassband. I december 2018 var det dags igen för ett snabbt inhopp. Två konserter blev det i Lund. En den 14 december i Maria Magdalena kyrka och en i Helgeandskyrkan den 15 december.

Limhamns Brassband

I Limhamn där jag bott 40 år av mitt liv finns ett Brassband som jag aldrig dirigerat tidigare. Nu har jag det! Jag fick möjlighet att dirigera detta trevliga band i S:t Hans kyrka i Lund där vi den 5 januari presenterade en finstämd julkonsert.

Julafton med familjen

Hemvärnets musikkår i Lund har en traditionsenlig spelning på självaste julafton – en riktig julinblåsning med alla de klassiska julmelodierna. Sångsolist var min dotter Lotta Flink och min son Lukas fick spela i trombonsektionen. I publiken återfanns både exfru, hustru och ”den dryge svågern” från Stockholm! Alla lika rörda och tårögda ;-P

Vad är väl en bal på slottet….?

…jämfört med en gästspelning på Kronborgs slott i Danmark? Hemvärnets musikkår åkte den 4 december 2018 på utlandsturné tillsammans med Monika Hoffman och spelade för bataljonens vänner på Kronborgs slott i Helsingör i närvaro av bland andra Danmarks motsvarighet till rikshemvärnschefen.En storslagen julkonsert med ett vackert jularrangemang nyarrangerat av mig tillsammans med min son Lukas…

Detaljer