Flashmob med Malmö Brandkår

På självaste Nationaldagen gästade Malmö Brandkårs Musikkår och jag ett flertal äldreboenden i Malmö kommun med sommarmusik, Dessutom passade vi på att överraska sommarlediga malmöbor vid Limhamns Fiskehamn med en liten konsert. Såklart spelade vi som malmökår även MFF-hymnen utöver vårt nationaldagsprogram.

Ännu mer inställt!

I lördags hämtade jag min omsydda konsertkavaj hos mästarskräddaren Shabany på Emporia i Malmö. Tanken var att den skulle invigts på konserten med Gislaveds symfoniorkester nu på lördag. Givetvis blev även denna konsert inställd, suck!

Detaljer

Föredrag!

När alla dirigentjobb är inställda så blir det tid för annat. Inbjuden av ett gäng tjejer höll jag föredrag om ”Vad gör egentligen en dirigent och hur blir det musik.” Trevligt!

2020 är inget kul år för oss orkesterdirigenter!

Den stora dubblerade Björn och Benny-konserten med Malmö Brandkårs Orkester, solister och kör som skulle ägt rum i april flyttades till september men är nu framflyttad ett helt år.Min och min vapendragare David Lundblads avslutande dirigentkurs med våra elever som skulle gjorts i Ystad i april är framflyttad på obestämd tid. Mitt gästspel hos Norrbottensmusiken…

Detaljer

Corona-anpassad musik på en flotte

I lördags gjorde en mindre enhet ur Malmö Brandkårs orkester en timmes konsert på flotten i Malmö kanal. Dirigent behövdes inte så jag fick veva igång klarinetten men även lite dragspel blev det. Extra kul att sonen Lukas var med på eufonium och dessutom arrat en del av musiken.

Detaljer

Ny kavaj tom kalender

Kalendern gapar tom! Alla konserter är inställda på grund av Coronaviruset.Men! Min nya kavaj är nu klar. Ett mästerverk av Foad Sahban på Shabany Skrädderi i Malmö/Köpenhamn. Är så nöjd! Nu hoppas jag att allt snart blir som vanligt igen så jag kan inviga den på en konsert!

Riktigt nöjd

I en extra fullsatt S:t Andreaskyrka i Malmö bjöd jag tillsammans med Hemvärnets musikkår Lund publiken på en konsert fullmatad med sviter. Min egen favorit var förstås Graingers A Lincolnshire Posy där vi spelade sats 2. Men även Holsts First Suite, sats nummer ett med sitt pampiga slut klingade fint. Som grädde på moset sålde…

Detaljer

Finkonsert imorgon!

Imorgon lördag 15 februari leder jag Hemvärnets Musikkår Lund och publiken i S:t Andreas kyrka i Malmö igenom en riktigt fin finkonsert! Det är vårt årliga gästspel i kyrkans musikprogram som vi i musikkåren ser så mycket fram emot. Varje år ger vi en konsert med tydligt tema – i år är temat UR SVITERNAS…

Detaljer