Publikrekord på julaftonskonsert

Den traditionella julaftonskonserten som Lunds Hemvärns Musikkår bjuder på tillsammans med Lunds kommun var denna julafton välbesökt som aldrig förr. Närmare 800 glada lundabor och tillresta började sitt julfirande med konsertbesök i Folkparken. Vi bjöd dem på alla klassiska julmelodier och tackade därmed för ett fint spelår. Även jag ber att få tacka musikkåren i…

Detaljer

Klangfull adventsvesper

Hemvärnets musikkår Lund spelade energifyllt och klangfullt på den årliga adventsvespern i Allhelgonakyrkan i Lund ikväll. Ett nyskrivet potpurri på jullåtar ”Christmas around the world” och ”Svensk julouvertyr” blandades med ”Snöstormen” av S. Sedoj till en lyckad blandning tillsammans med klassiska julpsalmer.

Detaljer

Nöjda ledare

Så här ser det ut när vi två dirigentkursledare är nöjda. I helgen gästade vi Östersunds hemvärnsmusikkår i Jämtland. Vi hade en mycket givande helg tillsammans med kåren och våra fem dirigentelever.

Detaljer

Galakonferencier igår…..

och imorgon ledare för dirigentutbildning inom försvarsmusiken! Det årliga uppdraget som konferencier för den stora prisgalan Trelleborgsgalan gick som en dans igår. Tolv priser med nominerade och vinnare presenterades och hyllades med utdelningar, musik och en stor och glad publik. Imorgon fortsätter Försvarsmusikens dirigentutbildning. Denna gång träffar jag och min parhäst David Lundblad våra dirigentelever…

Detaljer

Fullt ös hela helgen

Lördagens välbesökta konsert med lite nya kategorier människor i publiken gjorde gamingkonserten på Palladium till en särskilt kul konsert. Hemvärnets Musikkår Lund spelade lysande och jag var mycket nöjd. Idag söndag har jag spelat tillsammans med Malmö Brandkårs Orkester på WMU:s graduation ceremonies på Malmö Live. Ett högtidligt tillfälle att spela på och vår repertoar…

Detaljer

Nu blir det en späckad helg!

På lördag är det Gamingkonsert på Palladium i Malmö med Hemvärnets Musikkår, Lund och på söndag dirigerar jag Brandkårens Orkester på Malmö Live i samband med World Maritime University graduationceremoni. Söndagskonserten är inte offentlig men kan ses här streamad.

Fullsatt succès

Ett fullsatt Slagthus formligen kokade när den ena schlagern efter den andra levererades av Malmö Brandkårs orkester tillsammans med Shirley Clamp, Nanne Grönvall, Christer Björkman och inte minst den fenomenala proffsiga gruppen Schlagerfeber!

Vilket ös!

Imorgon är det SchlagerMellofest med Brandkårens Musikkår på Slagthuset! Ikväll har vi repat tillsammans med Christer Björkman och hans Schlagerfeber-gäng. Imorgon ansluter Nanne Grönvall och Shirey Clamp och då kör vi! Välkomna till Slathuset klockan 19. Ett fåtal biljetter finns kvar!

Fullt ös på Schlagerrep

Lite väl förkyld men ändå så började jag repetera med Malmö Brandkårs orkester inför konserten om två veckor! Detta ger energi och förkylningen är som bortblåst! Vill du uppleva slutresultatet tillsammans med oss och schlagergeneral Christer Björkman med artister så kom till Slagthuset 12 oktober, välkomna!

Nya dirigentelever

Så har en ny termin med nya elever på Hemvärnets dirigentkurser börjat. Ett antal lovande elever presenterade sig och så fick jag ett kärt återseende med Hemvärnets musikkår i Halland.