Dubblerade julkonserter på Malmö Slagthus

Trots pandemin lyckades vi fylla två salonger på Malmö Slagthus för vår produktion ”Jul , jul strålande jul” Malmö Brandkårs Orkester, kör, kompgrupp samt solisterna Rickard Söderberg, Maria Ylipää och Andreas Eldeen stod på scenen tillsammans med mig som dirigent. En hel rad nyskrivna arrangemang, inte minst av min son Lukas Flink men även av…

Detaljer

Adventsvesper på riktigt

Efter coronauppehåll var det äntligen dags för mig och Hemvärnets musikkår Lund att få möta vår publik igen i Allhelgonakyrkan i Lund för en adventsvesper med tillhörande korum. Ett pottpuri på moderna jullåtar framfördes förutom de traditionsenliga melodierna. Ett fint hornsolo framfördes med Astrid Hemmingsson | Facebook som lysande solist. En härlig kväll.

Detaljer

Dirigentutbildningar

Äntligen är vi igång igen med vår dirigentutbildning inom Hemvärnet. I helgen höll jag och min gode vän och kollega David Lundblad hov med våra elever tillsammans med värdmusikkåren i Borlänge.

World Maritime University

WMU:s graduation ceremony på Malmö Live är en mångårig tradition som Malmö Brandkårs orkester gjort i många år. Äntligen var det återigen dags att få spela för studenterna och deras tillresta gäster från hela världen, även om en del fortfarande tittade via streamingtjänst. Full symfonisk orkester och ett härligt program. På bilden ses vi sitta…

Detaljer

Äntligen konsert igen!

I helgen var det så äntligen dags igen för den första ”riktiga” konserten, efter att pandemirestriktionerna hävts. Tillsammans med Hemvärnets Musikkår Lund bjöd jag vår publik på en dubblerad AT THE PROMS-konsert i Lund. Solist var stjärntenoren Joachim Bäckström som bjöd på operettpärlor och instrumentsolist var Lukas Flink på eufonium. Den spelsugna musikkåren framförde verk…

Detaljer

Flashmob med Malmö Brandkår

På självaste Nationaldagen gästade Malmö Brandkårs Musikkår och jag ett flertal äldreboenden i Malmö kommun med sommarmusik, Dessutom passade vi på att överraska sommarlediga malmöbor vid Limhamns Fiskehamn med en liten konsert. Såklart spelade vi som malmökår även MFF-hymnen utöver vårt nationaldagsprogram.

Ännu mer inställt!

I lördags hämtade jag min omsydda konsertkavaj hos mästarskräddaren Shabany på Emporia i Malmö. Tanken var att den skulle invigts på konserten med Gislaveds symfoniorkester nu på lördag. Givetvis blev även denna konsert inställd, suck!

Detaljer

Föredrag!

När alla dirigentjobb är inställda så blir det tid för annat. Inbjuden av ett gäng tjejer höll jag föredrag om ”Vad gör egentligen en dirigent och hur blir det musik.” Trevligt!