Det var 1984 när jag gjorde min värnplikt som konsertmästare och soloklarinettist i Arméns musikpluton det hela började. Under Torgny Hansons överinseende började jag så smått svinga dirigentpinnen.

Sedan dess har det blivit en hel del dirigerande  där just blåsmusik är den genre som ligger mig varmast om hjärtat men även en del teater- och musikaluppsättningar och symfonikonserter och körer har det blivit genom åren.

Siegfried Naumann, Per Olsson och Lars Jensen är några av de lärare jag haft i dirigering. Själv undervisade jag i dirigering och ensembleledning under hela 1990-talet vid Heleneholmsskolans Estetiska program i Malmö. Bland mina elever märks idag bl.a. Jonas Nydesjö och Joakim Hallin. Sedan 2017 är jag instruktör vid Hemvärnets dirigentutbildning. Jag är också invald i Svenska Dirigentföreningen.

Uppdrag

Fasta dirigentuppdrag

Arméns Stora Brassensemble 1984
Elbogen Brassensemble 1987-1991
Trelleborgs Musikkår 1989-2013
Malmö Brandkårs Musikkår 1990-1992
Symfoniorkestern Trelleborg 1995-2005
Halmstad Blåsarensemble 2003-2004
Hemvärnets Musikkår, Lund 2007-
Marinens Ungdomsmusikkår, Karlskrona 2008-2010
Malmö Brandkårs Orkester 2019 –
Lunds Brassband 2022 –

Gästdirigentuppdrag och teateruppsättningar

Arméns Musikkår, Stockholm
Göteborg Wind Orchestra, Göteborg
Marinens Musikkår, Karlskrona
Nöjesteatern, Malmö
Teater Slagthuset, Malmö
Lunds universitets Brassband
Gislaveds Symfoniorkester

Utöver ovanstående nämnda har jag hållit i massor av kurser och inspirationsdagar för fritidsmusiker och haft ett otal gästdirigentuppdrag med såväl symfoniorkestrar, brassband och blåsorkestrar runt om i landet.

Samarbeten

Sonja Aldén, Jessica Andersson, Lasse Berghagen, Joachim Bäckström, Malena Ernman, Åsa Fång, Tommy Körberg, Stefan Ljungkvist, Sofia Källgren, Regina Lund, Claes Malmberg, Sanna Nielsen, Triple and Touch, Charlotte Perelli, Mats Paulsson, Cyndee Peters, Roger Pontare, Mats Rondin, Mikael Samuelsson, Jenny Silver, Helen Sjöholm, Thore Skogman, Rikard Söderberg och Irene Theorin är några av de artister jag samarbetat med på konserter och i teateruppsättningar.