Sitter och förbereder mig för den kommande konserten med Göran Marcusson! Det kommer bli en höjdare eftersom jag känner Göran bra och har både trevligt på och av scenen med honom.

Göran Marcusson

Här följer lite info om Göran för er som inte känner till honom..

Den mångsidige flöjtisten Göran Marcusson började studera flöjt för Bernt Asplund på kommunala Musikskolan i Södertälje.

Efter studier i Diplomklassen på musikhögskolan i Göteborg för professor Gerhard Schaub debuterade han 1992 som solist med Göteborgs Symfoniker. Samma år belönades han med en handgjord flöjt i ren kristall för sitt fenomenala spel i mästarklass i Dublin hos James Galway, som sedan tog med Göran som duopartner för konserter i bland annat svensk TV. 1987 vann han första pris i NFA Young Artist Competition, USA. Detta följdes senare av internationella priser vid Wiens Internationella Musiktävling 1992, Bodensee Musik Tävling och vid Crusell-veckan i Finland 1991. Detta har gjort honom till en uppskattad gäst vid Conservatorier, Universitet och festivaler världen över, mycket ofta med sina populära mästarklasser och alltid med svensk musik i fokus.
Hans intresse i för Svensk musik speglas bland annat av inspelningarna “The Swedish Romantic Flute” med stråkar ur Göteborgs Symfoniker och “Nordic Flute” med Camerata Roman. Med pianisten Joakim Kallhed har han spelat in amerikanska verk för flöjt och piano på skivan American Sonatas. Med kollegorna i Göteborg Wind Orchestra och Jerker Johansson gjordes Reflective flute som rönte uppmärksamhet främst i USA mycket tack vare arrangören och kompositören Sammy Nestico. Den senaste inspelningen Melodies of a Silver Flute gavs ut 2010 på skivmärket Naxos där den legat i topp på försäljningslistor i Sverige.
Som lärare och inspiratör ger han jämte sin årliga flöjtkurs i Sverige, Nordic Flute, Öxnered Vänersborg, en årlig mästaklass i Wildacres North Carolina. Under vintern 2012 besökte han också fyra universitet i USA för konserter och mästarklasser.

Jämte sin tjänst som flöjtist i Göteborg Wind Orchestra och har varit gästande förstaflöjtist ibland andra Finska Radions Symfoniorkester, Orquesta Cadaqués i Spanien och London Symphony Orchestra.

Som solist har han spelat i bland annat Lima i Peru, Mexico City, Chicago, Carnegie Hall i New York och Wigmore Hall i London. I april 2012 blev han en Miyazawa International Artist då han fick sin nya mycket exklusiva flöjt som bär namnet The Western Orchid. I Maj framförde han för första gången tillsammans med sopranen La Lilja sitt musikaliska spektakel ”Queen of the night and the Magic flute” på Göteborgsoperan. I juli återvänder han till Newport Music Festival, Rhode Island där han tillhör Family of Artists sedan 1997