”Trainwork” Ljud- och ljusspel

En beställning av Trelleborgs Kommun till invigningen av Centralstationen och den nya tåglinjen. Uruppförandet skedde den 12 december 2015 vid Centralstationen i Trelleborg för närmare två tusen entusiastiska åhörare. Från scenen spelade en slagverksensemble ackompanjerad av förinspelade stråkar och träblås. Allt ljussatt av Evenemangsteknik AB

T 750

Fanfar för Trelleborg 750 år. En beställning av Trelleborgs kommun som skulle vara en genomgående jubileumsfanfar. Verket finns inspelat och uruppfördes i TV4 i januari 2007. Som kuriosa kan nämnas att den också gjordes om till ringsignal som samtliga anställda i Trelleborgs kommun kunde ladda ner, vilket också många gjorde.

St Nicolaikantaten

Ett beställningsverk av Trelleborgs församling. Musiken är skriven av mig och består av fem satser för symfonisk blåsorkester, kyrkoorgel, blandad kör samt en sopran och en baritonsolist. Texterna är skrivna av Yohanna Troell. Verket uruppfördes vid en dubblerad konsert i december 2008 och tar ca 25 minuter att framföra.

Quite in Adventum

Ljud- och ljushappening i advent. Trelleborgs kommun genomför varje år en ljud- ljusföreställning där hela stadsparken ljus-sätts till musik skriven av mig. Musiken är förinspelad och skriven för stråkar, blåsare och slagverkare. Verket heter Quite in Adventum och framförs årligen sedan 2010. Musiken tar ca 20 minuter att spela.

Essence

Ett beställningsverk av Trelleborgs kommun som avslutningsceremoni för kommunens 750-årsfirande. Verket består av tre satser på ca tio minuter vardera samt slagverksloopar till ca tjugo minuters fyrverkeri. Musiken skrevs av mig och Mathias Frisk för tio slagverkare och en synth preparerad med ljud från hamnen och båtarna. Solisterna var fyra stora Tysklandsfärjor varav en seglade…